کروم بندی چیست:

کروم بندی در اصل ایجاد نمودن یک سطح تراز برای اجرای هر نوع اندود نظیر گچ و سیمان و ملات در سطوح افقی و قائم می باشد و می تواند به صورت افقی در اجرای سطوح و یا قائم در اجرای نمای دیوارها و یا شیبدار در اجرای شیب بندی بام و کف ها مورد استفاده قرار گیرد.

شیب بندی و کروم بندی کار ظریفی است که باید با دقت انجام شود. شیب بندی بیشتر برای حرکت و هدایت آب به صورتی که امکان تخلیه کافی داشته باشد برای فضاهای خارجی و داخلی مانند محوطه‌سازی، پیاده‌روسازی، حیاط سازی، شیب بندی، پشت‌بام، آب زیرگاه حمام، دستشویی و آشپزخانه به کار می‌رود. این اصول در آب‌ریزه‌ای بزرگ مانند آب‌ریزه‌ای همگانی، رختشوی‌خانه‌های شهرداری، مجاری آب و مجاری فاضلاب‌ها نیز اهمیت خاصی دارد. درمجموع باید به اصول هدایت و نوع شیب بندی توجه نمود

کروم بندی

هدف از كروم بندى

هدف از كروم بندى تقسيم بندى سطح پشت بام در جهت شیب بام می باشد

در واقع تراز نمودن و تنظیم شیب سطح کار برای هر نوع اندود از جمله کچ یا سیمان است. بنابراین کروم بندی تقریبا در هر مکانی از ساختمان کاربرد خواهد داشت. کروم بندی پشت بام، کروم بندی سقف، کروم بندی سرویس بهداشتی، کروم بندی دیوار و کروم بندی کف از جمله کاربردهای کروم بندی در ساختمان می باشند. شاید در ابتدا اجرای کروم بندی و شیب بندی کمی ساده به نظر برسد، اما در حقیقت یک کار تخصصی و بسیار مهم می باشد که دقت، تجربه و تخصص در انجام آن بسیار حائز اهمیت می باشد. از این رو برای اجرای شیب بندی و کروم بندی نیاز به حضور یک استادکار ماهر و زبده دارید تا این کار را به درستی و کاملا اصولی برایتان انجام دهد.

کروم بندی

روش اجرای کروم بندی و شیب بندی

جهت اجرای کروم بندی، بخصوص در صورت نیاز به ایجاد کروم با شیب، نیاز است بالاترین نقطه و پایین ترین نقطه (نقطه خروجی آب) را مشخص نماییم. اختلاف تراز این دو نقطه را بدست می آوریم و فاصله طولی بالاترین نقطه (که از این پس به نام نقطه a آن را می نامیم) را با توجه به شیب مورد نیاز، تا پایین ترین نقطه (که از این پس به نام نقطه b آن را می نامیم) اندازه گیری می نماییم.

حال نکته اینجاست که نقطه a باید چقدر بالاتر از نقطه b باشد تا آب به درستی هدایت شود؟

با توجه به شیب مورد نیاز (بطور معمول در پشت بام 1.5% و در آبریزهای دیگر 1% درنظر گرفته می شود) و فاصله طولی نقاط a  تا b، نقطه a را بالاتر درنظر می گیریم. بافرض کروم بندی پشت بام، اگر فاصله طولی نقاط a تا b، برابر 10 متر باشد، به ازای هرمتر فاصله، نقطه a را 1.5 سانتیمتر بالاتر می بریم (10.5 سانتیمتر). سپس بوسیله ریسمان کار، نقاط مورد نظر را به یکدیگر متصل می نماییم تا شیب مورد نیاز مشاهده گردد.

با قراردادن شمشه در کنار ریسمان، مسیر مشخص شده را توسط ملات ماسه سیمان و آجر، اجرا می کنیم تا به پایین ترین نقطه برسیم. این عملیات را در نقاط مشابه در کل فضای مورد نظر، تکرار می کنیم تا شیب آن ناحیه به سمت محل خروجی هدایت شود.

کروم بندی

جهت افزایش مقاومت ملات  شیب بندی  می توان از پودر مقاوم کننده و اب بند کننده p2 استفاده کرد.

بعد از اینکه کروم بندی بصورت شیبدار اجرا گردید، کافی است فضای مابین کروم ها بوسیله مصالح سبک، مانند فوم بتن و یا پوکه پر شود و روی آن بصورت کامل، سطحی صاف را ایجاد نماییم تا عملیات عایق کاری با عایق های سنتی مثل ایزوگام و قیرگونی ویا مواد نانو که بهترین عایق رطوبتی برای پشت بام است روی آن اجرا گردد.

[/vc_column_inner][/vc_row_inner]

مزیت های استفاده از عایق نانو بعد از شیب بندی:

  • وزن سبک
  • تنوع رنگ وزیبا کردن پشت بام به نحوی که دیگر نیاز به سنگ و موزاییک نمی باشد و هزینه های بعد از کروم بندی را کاهش می دهد
  • عایق نانو دارای انعطاف پذیری بالا است و با نشست های ساختمان و زلزله دچار ترک نمی شود
  • آب بند کردن ملات شیب بندی در لایه اول اجرای این عایق (این عایق ده لایه می باشد)
  • اجرای ساده و امکان اجرا توسط خود شما
  • مقاو بودن در برابر ضربه و اجسام خارجی و عدم نیاز به حفاظ بر روی آن
  • تا 30 درصد عایق رطوبت و صوت بودن
سبک ترین عایق پشت بام

کروم بندی در سقف به دو شیوه قابل انجام می باشد:

1- با پوکه ریزی

2- با فوم بتن

در پوکه ریزی :
1 – پوکه و ماسه نیاز به فضایی جهت دپو دارند .
2 – پوکه نیاز به محیطی جهت مخلوط شدن با ماسه وسیمان دارد .
3 – جهت بالابردن پوکه نیاز به اشغال شدن بالابرها است .
4 – وزن هر متر مکعب پوکه اجرا شده تقریبا kg 1000 به بالا می باشد . ( پوکه وزن ثابت و یکنواختی ندارد )
5 – اختلاط پوکه و ماسه و سیمان کاملاً یکدست نمی باشد و به همین خاطر پوکه هایی که کاملاً با سیمان آغشته نشده اند با وارد شدن کمترین نیرو شروع به لغزش و حرکت می نمایند .
6 – قابلیت اجرای پوکه که روزانه حدوداً ( 7 مترمکعب ) می باشد و ضایعات اجرا تقریباً 5 الی 10 % است .
7 – جهت اجرای عایق بندی و ایزوگام نمودن پشت بام ، آشپزخانه ، سرویس بهداشتی ، حمام و … بر روی پوکه نیاز به اجرای لیسه به قطر 3 الی 5 سانتی متر می باشد .

کروم بندی

در اجرای فوم بتن :
1 – در این روش نیاز به دپو محصول و اختلاط آن نمی باشد .
2 – جهت ارسال ملات به طبقات ، خود دستگاه به تمامی طبقات پمپاژ می نماید و نیازی به استفاده از بالابرها و اشغال آنها نیست .
3 – وزن هر متر مکعب فوم بتن 300 الی 350 کیلوگرم و ثابت می باشد .
4 – سرعت اجرای فوم بتن روزانه حداقل 30 الی 50 مترمکعب می باشد .
5 – اختلاط مواد موجود در این ملات توسط دستگاه و کاملاً یکدست و همگن می باشد .
6 – این محصول به علت وجود حباب های هوا به طور یکنواخت می باشد ، بنابراین به عنوان یک عایق رطوبت عمل می کند .
7 – این محصول عایق صدا و حرارت بوده بنابراین می تواند باعث ایزوله شدن تاسیسات موجود در کف ساختمان شود .
8 – این محصول عایق صدا و حرارت بوده بنابراین می تواند باعث ایزوله شدن تاسیسات موجود در کف ساختمان شود .
9 – چون این محصول داخل میکسر مخلوط می شود و توسط شیلنگ به طبقات ارسال می گردد تقریباً بدون ضایعات است
کته ای که امروز قصد داریم به بررسی آن بپردازیم ، پمپاژ فوم بتن به دو روش تحت فشار و منوپمپ و تاثیر نحوه ی پمپاژ بر کیفیت فوم بتن خروجی در ارتفاع نهایی می باشد .
همانطور که میدانید بتن فوم به دلیل وزن بسیار کم با دو روش مخازن تحت فشار و منوپمپ به ارتفاع فرستاده می شود .
البته ارتفاع پمپاژ مجاز فوم بتن فارغ از نحوه ی پمپاژ دارای محدودیت میباشد ، زیرا تحمل فشار ناشی از پمپاژ تا ارتفای بالای ٢۵ متر ( داخل طول لوله های انتقال فوم بتن ) ، باعث پیوستن حباب های داخل فوم بتن، و افزایش میزان فوم مصرفی نسبت به میزان فوم بتن تولید شده برای ارتفاع پایینتر می باشد . به همین دلیل است که برخی از پیمانکاران به ازای هر طبقه افزایش ارتفاع پس از سه طبقه ، مبلغ مشخصی را به قیمت هر متر مکعب فوم بتن اضافه نموده و با کارفرما توافق می نمایند .

کروم بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Button